Soldații ucraineni evacuați din Azovstal ar putea să fie încarcacerați sau chiar uciși

Militarii ucraineni, care au părăsit uzina Azovstal din Mariupol, au fost plasați în arest preventiv, în regiunile Rostov-pe-Don și Taganrog.

Cu toate acestea, nu există o confirmare oficială a acestei informații. De asemenea, nu este clar câți luptători au părăsit teritoriul uzinei și ce se va întâmpla cu ei în continuare: Kievul numește procesul „salvare de vieți” și „evacuare”, iar Moscova – „predare”.

(șeful autoproclamatului DPR, Denis Pușilin)

„Conform datelor noastre, în total au fost peste 2 mii de oameni. Au ieșit 265 și 617. Puțin mai mult de jumătate au rămas înăuntru. În special, toți comandanții regimentului Azov se află încă în interiorul Azovstal”.

Potrivit lui Denis Pushilin, fie vor fi duși la tribunal, în fața căruia vor apărea ca criminali de război, fie vor muri. Autoritățile ucrainene au spus că intenționează să schimbe regimentul „Azov” cu prizonierii de război ruși, dar este posibil ca această propunere să nu găsească un răspuns de cealaltă parte a graniței.

Astfel, Duma de Stat și-a propus deja interzicerea schimbului de „criminali naziști” cu soldații ruși, Ministerul Justiției a cerut ca Azov să fie recunoscut ca organizație teroristă, iar senatorul Andrei Klishas chiar a lăsat să se înțeleagă că ucrainenii riscă pedeapsa cu moartea – până la urmă.

În Ucraina, au reacționat calm la astfel de declarații: aceasta este doar propagandă pentru consumul intern rusesc, a declarat Anna Malyar, ministrul adjunct al Apărării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata