Sondaj: Dodon e favorit la câștigarea prezidențialelor

Actualul președinte al Moldovei Igor Dodon rămâne principalul favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale din această toamnă. Cel puțin asta o arată datele sondajului prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor, potrivit căruia, șeful statului ar aduna 48,9% din voturi.

Ce ține de principalul contracandidat al șefului statului, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, aceasta ar acumula 26,8%. Pe locul trei s-ar clasa Andrei Năstase, cu 7,5%, fiind urmat de Renato Usatîi, cu 5,6%.

În condițiile date, Igor Dodon pornește cu prima șansă la obținerea celui de-al doilea mandate consecutiv, dar bătălia finală pentru acest post ar urma să se dea în turul al doilea.

Menționăm că tot astăzi au fost prezentate și cifrele actualizate cu referire la eventualele alegerile parlamentare anticipate. Astfel, dacă acestea ar avea loc duminică viitoare, în Legislativ ar accede patru partide. Este vorba de Partidul Socialiștilor ,care ar obține cel mai mare rezultat, 48,7% din voturi, Partidul Acțiune și Solidaritate, cu 26,9%, Partidul Platforma DA, cu 7% și Partidul Nostru, cu 6,1%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.127 de persoane, în perioada 20-27 iunie și are o marjă de eroare este de +/- 3%.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata