SONDAJ/ Două partide și un bloc politic ar accede în Parlament, în caz de alegeri anticipate

Două partide și un Bloc politic ar accede în Legislativul de la Chișinău, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și Partidul ȘOR, pentru care ar vota 24,4%, 17,2%, respectiv 10,2% dintre respondenți. Cel puțin asta arată rezultatele ultimului sondaj realizat și prezentat de iData. 

Celelalte formațiuni pentru care moldovenii ar ieși la vot ar aduna între 3,4% și 0,7% din voturi.

Totuși, fără voturile din Diasporă și stânga Nistrului, în Parlament ar ajunge și Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN), cu șase deputați, mai notează sursa citată.

Totodată, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale anticipate, lupta pentru fotoliul de șef al statului s-ar da între Maia Sandu și Igor Dodon. Or, potrivit anchetei respective, actualul șef al statului ar obține 29,4% din voturi, iar fostul președinte – 17,6%. Cei doi sunt urmați de Ilan Șor, Ion Ceban și Ion Chicu, cu un scor care oscilează între 9,2 și 5,4%.

Sondajul a fost realizat în perioada 15 – 26 martie, pe un eșantion de 1.065 de respondenți, și are o marjă de eroare de +/- 3%.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata