Sondaj: Ion Ceban, peste Maia Sandu, în topul încrederii în politicieni

Faptul că noua majoritate parlamentară și Guvernul Gavrilița n-au reușit să gestioneze bine, așa cum au promis anterior, crizele economice, sanitare și sociale le-au scăzut moldovenilor încrederea în președintele țării Maia Sandu, care, potrivit ultimei anchete realizată de IMAS, a fost depășită în fruntea acestei ierarhii de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Mai exact, Ion Ceban a adunat aproape 53% din voturile respondenților, Maia Sandu puțin peste 43%, următorii clasați fiind foștii șefi ai statului, Igor Dodon și Vladimir Voronin, cu 38.6%, respectiv 38.4%.

Și diferența dintre Partidul Acțiune și Solidaritate și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a ajuns la doar 2%. Astfel, dacă duminica viitoare am avea alegeri parlamentare, PAS ar acumula aprope 31% din voturi, iar BECS, peste 29%. Totodată, pragul electoral l-ar mai trece Partidul Șor, cu 8.6%, în timp ce Partidul Nostru ar fi la limita acestuia, cu 4.8%.

Trebuie de menționat că potrivit sondajului respectiv, 77% din respondenți cred că pentru ei nu au pornit vremurile bune, majoritatea fiind și dezamăgiți în raport cu așteptările pe care le-au avut față de actualul Guvern, căruia, pentru cele 100 de zile de activitate, 34% i-au oferit o notă negativă. Principalele dezamăgiri ale moldovenilor în raport cu Executivul sunt legate de situația prețurilor, înrăutățirea situației economice și a nivelului de trai al oamenilor simpli, precum și a așa-ziselor numiri corecte a unor persoane în diferite funcții publice.

Sondajul IMAS a fost realizat pe un eșantion de 893 de persoane, în perioada 23 octombrie – 15 noiembrie, și are o marjă de eroare de +/-3.3%.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata