Sondaj: Majoritatea moldovenilor nu se consideră nici bogați, dar nici săraci, dar se tem că în această iarnă vor fi afectați foarte mult de sărăcie

Din perspectiva stării financiare și a vieții pe care o duc, 66,9% din moldoveni nu se consideră nici bogați, dar nici săraci. Totuși 32,4% se consideră ca fiind oameni săraci și doar 0,7% dintre moldoveni spun că sunt bogați. Cel puțin așa au răspuns cei peste 120 de moldoveni din peste 50 de localități ale țării, ce sunt conectați la un panou sociologic și răspund în direct, la întrebări de tip sondaj, în cadrul emisiunii Morari.live, difuzată în fiecare joi la ora 21:00 la postul de televiziune N4. Datele acestor sondaje sunt colectate și prezentate publicului de către compania sociologică IMAS.

Chiar dacă majoritatea nu se consideră nici bogați, dar nici săraci, la întrebarea despre cât de mult i-ar putea afecta sărăcia în perioada următoare, 56,9% au menționat că foarte mult. 28,5% din respondenți au spus că mult, iar puțin afectați de sărăcie ar fi doar 9,2%. Din totalul celor care au participat la sondaj, doar 5,4% au declarat că foarte puțin sau deloc vor fi afectați de sărăcie.

Sociologul Doru Petruți a comentat datele acestor sondaje printr-o intervenție live, declarând că moldovenii se tem mai mult de sărăciei decât de război.

Economistul și expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ionița a menționat în cadrul aceleiași emisiuni că dacă statul ar spune că toți sunt săraci, totul s-ar ruina.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata