Sondaj: Majoritatea moldovenilor se arată convinși că există destule motive pentru ca oamenii să recurgă la PROTESTE

În pofida faptului că reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), au promis în timpul campaniei electorale că vor aduce vremuri bune, 72,1% din moldoveni consideră că la ora actuală, având în vedere situația socio-economică din R. Moldova, sunt destule motive pentru ca oamenii să iasă la proteste.

În același timp, circa 19% din respondenți sunt de părerea că nu ar exista motive pentru ca oamenii să recurgă la proteste, iar 9% din cei chestionați nu au putut răspunde la întrebarea dată.

Fiind întrebați ce poziție au față de proteste, 35,3% din cetățeni au ales opțiunea de a susține dorința oamenilor de a protesta, indiferent cine le organizează, în timp ce circa 13% spun că susțin protestele organizate de Partidul Politic ȘOR, iar 12,8% declară că ar susține protestele dacă ar fi organizate de alte partide de opoziție.

Totuși, sunt și din cei care optează pentru faptul că acum nu este momentul oportun pentru a organiza proteste – 17,3%, iar o cifra identică de cetățeni se arată categoric împotriva protestelor.

Chestionarele au fost realizate în cadrul emisiunii Morari.live, difuzată în fiecare zi de joi începând cu 21:00 la N4. Respondenții sunt 120 de cetățeni ai țării, din peste 50 de localități, ce sunt conectați la un panel și în direct, în timpul emisiunii, răspund la întrebări de tip sondaj. Numărul și diversitatea paneliștilor reproduc tabloul socio-demografic al Republicii Moldova, după cum garantează compania IMAS, cea care și culege respectivele date.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata