Sondaj: Peste 60% din cetățeni cred că partidele extraparlamentare ar trebui să-și unească eforturile

Moldovenii nu prea au încredere în partidele și politicienii din opoziție. Cel puțin asta arată datele unui chestionar realizat în cadrul emisiunii Morari.live, difuzată în fiecare zi de joi începând cu 21:00 la N4.

Astfel, la întrebarea privind încrederea în rândul opoziției, peste 67% din moldoveni spun ferm că nu au încredere în niciun fel de partide și politicieni de opoziție.

În opoziția parlamentară formată din PSRM, PCRM și Partidul ȘOR, au încredere 19,4% dintre respondenți, în timp ce opoziția extraparlamentară – Năstase, Chicu, Ceban, partidele unioniste etc., se bucură de încrederea a 7,3% din cetățeni.

Despre unirea eforturilor de către partidele extraparlamentare, având în vedere situația din țară, o majoritate covârșitoare de cetățeni – 66,1%, spun că ar susține o asemenea idee.

De cealaltă parte, 21,3% din cei chestionați nu văd cu ochi bun un asemenea pas, iar peste 12% din oameni nu au vrut sau nu au știut cum să răspundă exact la această întrebare.

Precizăm că, respondenții tradiționalelor chestionare sunt 120 de cetățeni ai țării, din peste 50 de localități, ce sunt conectați la un panel și în direct, în timpul emisiunii, răspund la întrebări de tip sondaj. Numărul și diversitatea paneliștilor reproduc tabloul socio-demografic al Republicii Moldova, după cum garantează compania IMAS, cea care și culege respectivele date.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata