Sondaj: Sandu, Dodon și Stoianoglo, în topul celor mai populare persoane publice din țară

Maia Sandu, Igor Dodon și Alexandr Stoianoglo se regăsesc în topul celor mai populare, active și influente persoane din R. Moldova. Cel puțin aceasta arată o analiză desfășurată de Itellect Grup pentru luna februarie 2021. Rezultatele reflectă opinia mai multor experți din țară, străini, persoane publice și activiști. Datele arată că la fel că, printre cele mai populare partide rămân PSRM, PAS și P. Șor, notează Agora.md.

Programul reluat din 2015-2016 are drept scop analiza ratingului politic pentru luna februarie. Răspunsurile au fost oferite de experții străini din din Federația rusă, Ucraina, Austria, Germania și SUA. În total au participat, 30 de experți interni, 10 – externi, 20 jurnaliști, 12 persoane publice și opt activiști.

Aceștia au fost întrebați dacă sunt pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. 45% dintre aceștia au spus că da, 46,5%  – sunt contra,  nu știu- 5%, nu răspund -3,5%.

Întrebați dacă eventuale alegeri anticipate ar rezolva criza politică din țară, experții au spus în mare parte că nu cred acest lucru(62%), alții sunt convinși că ar fi o soluție(31%). La aceeași întrebare, experții străini spun că alegerile parlamentare anticipate sunt o soluție (44%), iar că nu –  42%.

Studiul mai amintește de rezultatele sondajului din 16 februarie. Datele arată că cetățenii au răspuns afirmativ la această întrebare în proporție de 27,5% și negativ -46%.

Experții au evaluat popularitatea persoanelor publice din R. Moldova cu note de la 1-10. Cei mai populari s-au dovedit a fi Maia Sandu (9,5 p.), Igor Dodon (8 p.), Alexandr Stoianoglo (7,5 p.), Renato Usatîi (7,5 p.), Zinaida Greceanâi (7p.).

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata