Soroca: Un tânăr de 17 ani, drogat, a ucis cu toporul un bătrân de 90 de ani

În seara zilei de 18 noiembrie, poliția din Soroca a fost sesizată de un locuitor al satului Ocolina din raionul Soroca, care a comunicat că și-a găsit vecinul de 90 de ani omorât în propria locuință.

 

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit preliminar că bătrânul ar fi fost omorât cu un obiect ascuțit, deoarece avea leziuni corporale provocate prin tăiere în regiunea gâtului și capului.

 

La scurt timp după comiterea infracțiunii, pe faptul dat a fost reținut un tânăr de 17 ani, locuitor al aceluiași sat, fiind suspectat de comiterea omorului. Pe hainele suspectului au fost depistate urme de sânge, iar în urma cercetării efectuate de polițiști, la domiciliul acestuia a fost găsit un topor, pe lama căruia au fost găsite fire de păr asemănător cu al victimei.

 

Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că suspectul nu consumase băuturi alcoolice, însă în rezultatul examinării probelor biologice prelevate s-a constatat că tânărul ar fi consumat droguri.

 

Pe cazul dat a fost pornită cauză penală conform art.145 al.2, bănuitul fiind reținut pentru 24 de ore.

 

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii de omor intenționat săvârșit cu bună ştiinţă, profitînd de starea de neputinţă, cauzat de vârsta înaintată și cu deosebită cruzime, riscă pedeapsă cu închisoare de până la 20 de ani sau detențiune pe viață.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata