Spania depășește jumătate de milion de cazuri

Spania a devenit prima țară din Europa care a depășit jumătate de milion de infectări cu virusul Covid-19, de la începutul pandemiei, deși după numărul deceselor, mai puțin de 30.000, se află în spatele Regatului Unit, Franței și Italiei.

„Avem încă o tendință de creștere la nivel național, dar cu o variabilitate semnificativă între comunitățile autonome. Avem comunități autonome în care numărul de cazuri noi detectate este în mod clar în scădere, dar avem altele în care este în creștere, așa că trebuie să fim atenți atunci când aplicăm măsuri asupra acestor regiuni”.

Creșterea infecțiilor este un motiv îngrijorător pentru redeschiderea școlilor, care au fost închise în martie. Guvernul, care înmulțește mesajele de încredere, se așteaptă să aibă trei milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19 până în luna decembrie.

Între timp, măsurile de restricție revin cu viteze diferite pe teritoriul național. Capitala Madrid limitează începând de luni numărul de participanți la înmormântări, nunți și alte sărbători religioase.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata