Spațiul aerian al Moldovei va fi închis pentru avioanele civile în perioada Summitului Comunității Politice Europene

Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi închis pentru avioanele civile în perioada Summitului Comunității Politice Europene. Anunțul în acest sens a fost făcut de Poliție, care justifică acțiunea drept o măsură de siguranță și securitate pentru cele peste 50 de delegații oficiale care vor ajunge în țară în perioada 1 -2 iunie. 

„Cu privire la spațiul aerian al Republicii Moldova, în vederea asigurării siguranței și securității aeronautice, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova pentru intervalul de timp 1 iunie ora 00.00 (ora locală) până pe 2 iunie ora 07.00 (ora locală), excepție făcând aeronavele oficiale. În cazul aeronavelor fără pilot (drone) civile, interdicția de zbor este pentru perioada 31 mai ora 00.00 (ora locală),  până pe 2 iunie ora 07:00 (ora locală)”, se arată într-un comunicat al Poliției.

De asemenea, începând cu 15 mai, parcarea auto din preajma Aeroportului Internațional Chișinău va activa în regim special, până în data de 25 mai, perioadă în care parcarea transportului auto la etajele inferioare va fi interzisă.

„Poliția va suplimenta numărul angajaților în spațiile publice din Chișinău, pentru a fluidiza traficul rutier și va intensifica patrulările, întrucât în capitală și în localitățile din proximitate sunt așteptați mulți vizitatori. Cetățenilor li se recomandă să aibă asupra lor documentele de identitate, în cazul în care vor fi legitimați de către organele de ocrotire a normelor de drept”, se mai arată în comunicat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata