Stamate, despre dublarea salariilor judecătorilor de la Curtea Constituțională: „Sunt baza pentru apărarea democrației”

Judecătorii de la Curtea Constituțională vor primi salarii lunare semnificativ mai mari din cauza schimbărilor în politica fiscală, precum și în Legea bugetului recent aprobată de parlament. Potrivit calculelor, salariul judecătorilor de la Curtea Constituțională a crescut de la 44.735 la aproape 82.000.

Deputatul PAS Olesea Stamate a explicat această creștere, menționând că „independența țării ar trebui să primească o recompensă demnă”.

Modificarea politicii fiscale semnata de deputații PAS Igor Grosu, Olesea Stamate si Veronica Roșca înseamnă venituri lunare mai mari pentru judecatorii Curții Constituționale. Parlamentarii sunt motivați de faptul că judecătorii CC din alte țări câștigă mult mai bine. În plus, volumul de muncă al judecătorilor Curții Constituționale a crescut de cinci ori în ultimii șapte ani.

Pentru ca majorarea salariului să fie cu adevărat semnificativă, s-au făcut modificări și la un alt document important. Aceasta se referă la articolul 10 din Legea bugetului. Astfel, prin votul în lectură finală din 6 decembrie 2021, s-a decis majorarea indicatorului de referință pentru calcularea salariilor în sectorul public de la 1.800 la 3.000 lei, în special pentru judecătorii Curții Constituționale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata