Stare de urgență în sănătate publică pe tot teritoriul țării, în următoarele două luni

Stare de urgență în sănătate publică pe tot teritoriul țării, începând din 11 septembrie, până în 31 octombrie. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alla Nemerenco. Aceasta a precizat că accesul la evenimente publice va fi posibil doar cu certificat de vaccinare sau rezultat negativ al testului PCR.

Nemerenco afirmă că, în ultima vreme, se atestă o situație îngrijorătoare legată de creșterea infecțiilor cu virusul Covid în țara noastră.

(Ala Nemerenco, ministrul Sănătății)

„Evoluția procesului epidemic poartă, în acest moment, un caracter ascendent, cu tendință de agravare continuă, în special, în perioada ultimelor patru săptămâni. A crescut numărul de cazuri noi. Avem multe raioane cu o creștere bruscă a incidenței”.

Potrivit oficialului, persoanele care au peste 18 ani vor fi obligate să prezinte certificatul de vaccinare care atestă îndeplinirea schemei complete de imunizare, cu cel puțin 14 zile după a doua doză sau un rezultat negativ al testului la COVID-19.

(Ala Nemerenco, ministrul Sănătății)

„Începând cu 11 septembrie, persoanele care au peste 18 ani vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber, precum spectacole, concerte, festivaluri și, de asemenea, la evenimente în spații închise, cum ar fi cluburile de noapte, ringurile de dans, teatrele, cinematografele, sălile de concerte și alte evenimente”.

De asemenea, doritorii de a participa la asemenea evenimente pot prezenta un document de la medic care să confirme prezența anticorpilor sau faptul că au suferit de coronavirus în ultimele 180 de zile.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata