Starea de Urgență se prelungește până pe 15 februarie

Este oficial! Starea de Urgență în sănătate publică, în Moldova, se prelungește până pe 15 februarie. Decizia a fost aprobată astăzi la ședința Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Principalul argument care a stat la baza luării acestei decizii a fost faptul că situaţia epidemiologică rămâne a fi nefavorabilă.

În context, Comisia a decis interzicerea, până la 15 februarie, a activității cluburilor de noapte, discotecilor, ringurilor de dans și altor unități comerciale de acest tip.

Totodată, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică amplasate în benzinării, centrele comerciale și Aeroporturi.

În continuare va fi interzisă și prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, iar instituțiile publice și private vor activa conform unui regim special de lucru, fiind atras la serviciu personalul strict necesar.

În schimb, din 16 ianuarie se admite reluarea competițiilor sportive fără spectatori, desfășurate în aer liber și în spații închise de către Federațiile Sportive Naționale, acreditate de către Ministerul Educației.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata