Statul va oferi mai multe facilități pentru tinerii specialiști din sistemul educațional. Parlamentul a aprobat modificări la Codul educației

Perioada în care tinerii specialiști angajați în sistemul educațional vor beneficia de facilități din partea statului va fi extinsă de la trei la cinci ani. Un PROIECT de modificare a Codului educației, care prevede acest lucru, a fost votat în a doua lectură de 54 de deputați.

Potrivit documentului, se va majora și valoarea indemnizațiilor pe care le vor primi tinerii specialiști. Respectiv, absolvenții instituțiilor de învățământ superior vor primi indemnizații în valoare de 200 mii de lei. Iar în cazul tinerilor care au absolvit instituțiile de învățământ profesional tehnic, indemnizațiile vor crește de la 96 mii de lei la 160 mii de lei.

De asemenea, tinerii specialiști angajați în instituțiile publice de învățământ din mediul rural și din centrele raionale vor beneficia, pe o perioadă de cinci ani, de compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ și pentru consumul de energie termică și electrică.

Modificarea Codului educației prevede măsuri de îmbunătățire a sistemului educațional la toate nivelele. În premieră, în cadrul instituțiilor de învățământ superior, va fi introdusă posibilitatea de realizare a învățământului dual.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata