Ștefan Răileanu, primul arbitru moldovean de la Olimpiadă

Moldova a mai făcut un pas uriaș în lumea sportului internațional. Arbitrul Ştefan Răileanu a fost desemnat de către Federația Internațională de Taekwondo să oficieze partidele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în această vară.

Sunt mândru că, în cele din urmă, munca pe care am depus-o până acum este răsplătită în cel mai frumos mod cu putință, a declarat Ștefan Răileanu, după aflarea veștii.

(Ștefan Răileanu, arbitru)

„Mă bucur că am fost selectat să reprezint Republica Moldova, pentru prima oară în istorie, în calitate de arbitru la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este o performanță unică pentru țara noastră și mă bucur că am ajuns acolo, după o călătorie lungă, una cu multe încercări și multe sacrificii. Dar, într-un final, toată această muncă depusă de mine, de familia mea, de Federația de Taekwondo este încununtată de această participare la Jocurile Olimpice.”

Cu această ocazie, Igor Iuzefovici, președintele Federației de Taekwondo, a mers la Școala sportivă specializată din satul Sofia, raionul Drochia, pentru a-l felicita pe acest specialist de un talent incontestabil.

(Igor Iuzefovici, președintele Federației de Taekwondo)

„Acest lucru este un mare succes pentru Federația noastră, pentru țara noastră pe arena olimpică internațională. În ultimii 20 de ani, este pentru prima data când un arbitru din Moldova merge la Jocurile Olimpice, unde este selectată elita corpului de arbitri internaționali. Noi ne mândrim cu colegul nostru, Ștefan Răileanu.”

De remarcat că la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor oficia luptele de taekwondo doar 30 de arbitri din toate colțurile lumii, iar faptul că Ştefan Răileanu face parte din această elită este unul extrem de îmbucurător pentru sportul moldovenesc.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata