Stoianoglo a primit calificativul „nesatisfăcător”. Avocații acestuia au depus o contestație

Comisia specială care a evaluat activitatea lui Alexandr Stoianoglo în calitate de procuror general a publicat un raport și, conform rezultatelor evaluării, Stoianoglo a obținut 2,19 puncte. Rezultatul este considerat „nesatisfăcător”, iar, potrivit legii „cu privire la Procuratură”, asupra căreia, din nou, au fost operate modificări de acutala majoritate parlamentară, o astfel de evaluare poate fi un motiv de revocare.

În replică, apărătorii procurorului general suspendat  contestat în instanță raportul Comisiei de evaluare a activității prin care Stoianoglo a obținut calificativul nesatisfăcător”. Dosarul în acest sens a fost repartizat spre examinare la Judecătoria Chișinău.

Comisia specială care a evaluat activitatea lui Stoianoglo a înaintat un raport Consiliului Suprem al Procurorilor. Consiliul intenționează să examineze raportul în ședința de mâine.

Amintim, procedura de evaluare a performanțelor Procurorului General, suspendat de drept, Alexandr Stoianoglo, a fost inițiată prin Hotărârea Consiliului Superior, ca urmare a formulării unei sesizări de către președintele Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata