Stoianoglo contraatacă: PG anunță că sesizează Înalta Curte și solicită verificarea constituționalității modificărilor operate la Legea Procuraturii

Astăzi, 24 august 2021, Parlamentul Republicii Moldova, în regim de urgență, ignorând procedurile de transparență decizională, fără a lua în considerare recomandările Comisiei de la Veneția, a experților în domeniu, precum și opiniile instituțiilor a căror activitate este vizată, au aprobat în lectură finală o serie de modificări la Legea cu privire la Procuratură.
În completarea pozițiilor noastre anterioare, Procuratura Generală își exprimă dezacordul cu modul în care respectivele modificări au fost promovate și adoptate. Or, în redacția elaborată de Ministrul Justiției, acestea riscă să producă efecte care aduc grave atingeri principiilor constituționale privind independența Procuraturii și separația puterilor în stat, subminând independența procurorilor în avantajul factorului politic.
Prin urmare, Procuratura Generală va depune, în zilele imediat următoare, o sesizare la Curtea Constituțională pentru controlul constituționalității modificărilor operate în Legea cu privire la Procuratură.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata