Stoianoglo spune că este victima unei comenzi politice, coordonată de persoane din fruntea statului

Alexandr Stoianoglo, Procuror general suspendat, crede că este victima unei comenzi politice, care este executată în cârdășie cu responsabili din cadrul Procuraturii Generale și primele persoane în stat. Se întâmplă la mai bine de jumătate de an de când Stoianoglo a fost suspendat din funcție și plasat în arest preventiv, apoi eliberat sub control judiciar.

(Alexandr Stoianoglo, Procuror ul General suspendat)

„Învinuirea care mi s-a adus este una abuzivă. Nu are niciun temei juridic și factologic. Este vorba despre conferința de presă de anul trecut, din 4 octombrie, după care eu am fost reținut și arestat. Eu am prezentat informații de interes pentru public și care demonstra legăturile dintre domnul Morari și actuala guvernare. Atunci, eu am prezentat informații despre faptul că domnul Morari, fiind procuror, contrar legii, a prezentat consilierului Maia Sandu informații din dosarele penale, a oferit consultări despre cum trebuie comentată eliberarea lui Vladimir Filat”.

Recent, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a publicat întrebările sale și recomandările adresate Guvernului de la Chișinău pe dosarul Stoianoglo, în care solicită să meargă pe cale amiabilă în raport cu Alexandr Stoianoglo, care a reclamat mai multe încălcări.

De partea cealaltă, Ministerul Justiției susține că avocații lui Stoianoglo au încercat să manipuleze opinia publică și această solicitare, de fapt, nu schimbă datele problemei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata