Stoianoglo spune că nu va merge mâine în Parlament

Procuratura Generală s-a adresat mai multor instituții internaționale în domeniul procuraturii să intervină și să se expună public în cazul proiectului de lege promovat de PAS privind schimbarea procurorului general. Anunțul a fost făcut de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care a criticat acest proiect de lege și a evidențiat necesitatea expertizării internaționale a acestuia.

Alexandr Stoianoglo susține că nu va demisiona și nu are niciun motiv să renunțe la funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Președintele Maia Sandu ar fi cerut dosare penale în raport cu unii deputați din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vladimir Voronin). Despre aceasta a dat de înțeles Procurorul General, Alexandr Stoianoglo. El a subliniat că e vorba de politicieni din opoziția parlamentară, dar nu sunt din fracțiunea Șor.

Stoianoglo spune că nu va merge mâine în Parlament. Nu prevede legea, spune el, afirmând că va trimite Parlamentului o notă informativă cu referire la acțiunile Procuraturii legate de frauda bancară.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata