Sturza sare în apărarea guvernării: Ca să trecem iarna mai mult bine, va trebui să economisim

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, prognozează o iarnă deloc ușoară pentru cetățenii care vor fi nevoiți să economisească și să se folosească de curent și gaz natural, într-un număr limitat.

Potrivit lui, pentru ca moldovenii să treacă cât mai ușor de perioada rece a anului, inclusiv prin prisma financiară, va trebui de economisit prin deconectarea luminii, prin limitarea iluminatului stradal, dar și prin închiderea restaurantelor, cafenelelor și sălilor de concert la ora 20:00.

De ce să nu o spunem cinstit: da, nu vom îngheța, da, vor fi curent și gaze, dar vor fi cantități limitate și la un preț foarte mare? Ca să ajungă la toți și să trecem iarna mai mult sau mai puțin bine, inclusiv financiar, va trebui să economisim. Să ne restrângem spațiul, să căptușim bine ferestrele, să închidem ușa la scară, să stingem lumina și apa după noi în baie. Să ne spălăm cu apă călduță, dacă nu rece, și să o facem cât mai rapid. Să închidem restaurantele, cafenelele, sălile de concert la ora 20. Să limităm iluminatul stradal dacă nu total, păi măcar unul din trei. Să lucrăm și să învățăm (of, tare nu-mi place!) de la distanță”, a menționat Ion Sturza într-o postare pe o rețea de socializare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata