SUA: Creștere alarmantă a numărului de decese de COVID

Statele Unite au raportat aproape 1600 de decese legate de noul coronavirus în doar 24 de ore, bilanţ ce nu a mai fost atins timp de două luni şi jumătate, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins. Ultimul record datează din luna mai, când au murit puțin peste 1600 de persoane.

Îngrijorări sunt și la capitolul contaminărilor – peste 60.000 de cazuri de infectare într-o singură zi, după o uşoară scădere în ultimele două zile. Numărul total de cazuri de COVID-19 diagnosticate în SUA depăşeşte astfel 4.5 milioane. De la începutul pandemiei s-au înregistrat peste 152.000 de decese, cel mai ridicat bilanţ la nivel mondial.

După o îmbunătăţire a situaţiei la sfârşitul primăverii, la sfârşitul lunii iunie, epidemia a început din nou să se extindă, în special în regiunile din sudul şi vestul SUA, în state precum Florida sau California.

Aceste două state au depăşit numărul de infectări detectate la New York, care a fost mult timp epicentrul epidemiei, dar unde acum situaţia se află sub control.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata