SUA şi Regatul Unit aplică sancţiuni pentru încă 11 membri ai grupării de hackeri ruşi Trickbot

Departamentul Trezoreriei de la Washington a anunţat joi, 7 septembrie, că Statele Unite şi Regatul Unit au aplicat sancţiuni pentru încă 11 membri ai grupării de hackeri ruşi cunoscute sub numele de Trickbot, informează Reuters. Împotriva a nouă suspecţi cu legături cu grupul respectiv au fost formulate acuzaţii penale, transmite Agerpres.

Cele două ţări sancţionaseră din februarie şapte hackeri cu roluri importante din acelaşi grup suspectat de atacuri informatice asupra unor spitale, în timpul pandemiei de COVID, precum şi asupra guvernului SUA şi a unor companii americane.

Trezoreria a precizat că sancţiunile vizează „actori-cheie implicaţi în conducerea grupului Trickbot şi în achiziţii pentru acesta”.

Reuters menţionează că sancţiunile sunt în bună măsură simbolice, deoarece Rusia este deja supusă unor astfel de măsuri, iar hackerii ruşi evită în general Statele Unite şi Regatul Unit. Unii oficiali au declarat însă în trecut că după ce sunt sancţionaţi, hackerii au dificultăţi mai mari la spălarea de bani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata