SUA şi Ucraina încep negocieri pentru intensificarea cooperării lor militare

Negocierile, care urmăresc să asigure că autorităţile de la Kiev „au o forţă sustenabilă capabilă să apere Ucraina acum şi să descurajeze Rusia în viitor”, au loc după acordul încheiat luna trecută între Kiev şi ţările G7 pentru a spori cooperarea militară prin angajamente bilaterale, transmite ziarelive.ro.

Cu acea ocazie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat acordul, anunţat în timpul summitului G7 de la Vilnius, drept o punte către o viitoare intrare a ţării sale în NATO.

În mesajul său de joi, Departamentul de Stat al SUA a dat asigurări că angajamentele sale de securitate cu Ucraina vor permite ţării să „facă progrese în ceea ce priveşte reformele care vor sprijini buna guvernare necesară pentru a-şi promova aspiraţiile euro-atlantice”.

Mai exact, şi conform textului declaraţiei de la Vilnius de luna trecută, ţările semnatare vor putea ajuta Kievul în diferite moduri: livrarea de armament şi pregătirea forţelor armate ucrainene, colaborarea în probleme de securitate cibernetică, schimb de informaţii informaţii sau luarea de măsuri pentru creşterea producţiei de arme în ţară.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata