SUA: Verdict în cazul omorului lui George Floyd. Polițistul găsit vinovat riscă până la 40 de ani de închisoare

Fostul polițist Derek Chauvin, acuzat de uciderea lui George Floyd, a fost găsit vinovat, după ce jurații au deliberat vreme de 10 ore pe parcursul a două zile. Verdictul vine după mai multe săptămâni de tensiuni și un proces extrem de complicat.

Chauvin a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare și a fost încătușat chiar în sala de judecată. Sentința sa urmează să fie stabilită în săptămânile care urmează, însă conform legislației și codului penal în vigoare în statul Minnesota, Chauvin ar putea să primească o sentință de 40 de ani de închisoare maximum și 12 ani și jumătate minimum.

Mulțimea de oameni adunată în apropierea tribunalului din Minneapolis, locul în care a fost citit verdictul, a izbucnit în urale și aplauze în momentul în care judecătorul a citit verdictul „vinovat” pentru cele trei capete de acuzare.

Moartea bărbatului de culoare în vârstă de 46 de ani a generat protestele Black Lives Matter în întreaga țară și în lume, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza, ținându-și genunchiul pe gâtul lui.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata