Subvenții în agricultură pentru moldovenii reveniți acasă

În Moldova fiecare om poate munci, dacă-și dorește cu adevărat. Iar acest lucru este valabil și pentru conaționalii noștri care au revenit acasă din cauza pandemiei de COVID-19.

Ei bine, în continuare, aceștia vor putea aplica la programul de subvenții în agricultură. O Lege în acest sens, care a fost elaborate de Guvern la inițiativa președintelui țării Igor Dodon, a fost votată de Legislativ.

Astfel, migranții reîntorși vor putea solicita subvenții la efectuarea investițiilor în sectorul agricol post investițional, precum și pentru proiectele start-up în avans. De asemenea, a fost extins plafonul de vârstă pentru tinerii fermieri care se încadrează în programul de acordare a subvențiilor în avans, de la 35 la 40 de ani.

Menționăm că plafonul maxim al înlesnirilor se propune a fi în mărime de 30% din valoarea investiției eligibile, fiind exclusă condiția privind prezentarea certificatelor de calitate și dovada deținerii de către solicitantul de subvenții a bazei de producție a materiei prime proprii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata