Surorile Osoianu, decorate de Maia Sandu cu titlul de „Artist al Poporului”

Surorile Osoianu, cinci la număr au fost nominalizate de președinta țării, Maia Sandu cu titlul de „Artist al Poporului”, pentru „munca îndelungată și prodigioasă în domeniul culturii, contribuției la promovarea valorilor moral-spirituale, succese în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională”. Un decret în acest sens a fost semnat ieri de către președinta țării Maia Sandu.

n decret, Maia Sandu a mai conferit titlul de „Artist al Poporului” și altor două personalități din domeniul culturii: actriței de la Teatrul Republican „Luceafărul” – Doni Nina și prim-balerinei, conducătoare artistică a trupei de balet a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Homițcaia Anastasia.

De asemenea, șefa statului a oferit și titlul de „Maestru în Artă” la șapte pictori, actori, regizori și critici de artă, precum și titlul de „Artist Emerit” la trei personalități din diverse domenii culturale.

După învestirea în funcție, la sfârșitul anului trecut, a Maiei Sandu, surorile Osoianu au întâmpinat-o în fața Președinției cu un colind.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata