Suspendarea mandatului lui Ștefan Gațcan, respinsă

Curtea Constituțională a respins solicitarea deputatului Pro Moldova, Sergiu Sîrbu referitoare la suspendarea mandatului lui Ştefan Gaţcan.

Decizia este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial.

Amintim că Sîrbu a depus în data de 4 iulie o sesizare la Curtea Constituțională prin care a dorit să afle dacă un deputat poate fi obligat să-și depună mandatul atunci când îşi părăseşte fracţiunea. Totodată, deputatul Pro Moldova a întrebat Curtea Constituțională dacă documentul prin care s-a luat act de cererea de renunţare la mandat poate fi considerat nul atunci când există suspiciuni că s-au exercitat presiuni asupra deputatului.

Menționăm că, unul dintre cele mai mediatizate personaje politice moldovenești din ultima vreme, Ștefan Gațcan a revenit acasă de la Iași, unde a mers împreună cu familia sa într-o scurtă vacanță, zicea acesta. Și cel mai probabil el se va prezenta la ședința de joi a Parlamentului, alături de deputații socialiștii, deblocând astfel criza parlamentară din ultima vreme.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata