Tamara Gheorghița a fost numită în funcția de secretar general al Parlamentului.  Speakerul Igor Grosu a semnat Ordinul

Tamara Gheorghița a fost numită în funcția de secretar general al Parlamentului.  Speakerul Igor Grosu a semnat Ordinul privind numirea Tamarei Gheorghița în funcția de secretar general al Parlamentului din 09 septembrie 2021.

În dimineața zilei de astăzi, Președintele Parlamentului a prezentat-o pe Tamara Gheorghița angajaților Secretariatului Parlamentului.

Noul secretar general este doctor în științe administrative și are o experiență de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanțelor și recrutarea angajaților. De asemenea, Tamara Gheorghița are peste 15 ani de experiență în reforma serviciului public, fiind implicată în elaborarea de politici pentru gestionarea resurselor umane.

Anterior, în anul 2019, Tamara Gheorghița a fost consiliera Prim-ministrului în domeniul administrației publice. De asemenea, ea a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de șef de direcție, șef adjunct de direcție și consultant principal. În perioada 2015 – 2017, Tamara Gheorghița a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general se numește în funcție de către Președintele Legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata