Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară

Deputatul Partidului Șor, Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Pentru încuviințarea ridicării imunității au votat 59 de deputați, la cererea Procurorului general interimar, Ion Munteanu.

Acuzațiile invocate de procuror vizează fraudarea rapoartelor financiare în perioada campaniei electorale. Tauber este vizată în trei capete de acuzare, iar una dintre ele este acceptarea finanțării Partidului „Șor”, inclusiv în campania electorală pentru alegerile la funcția de primar al municipiului Bălți din luna noiembrie, 2021, la care Marina Tauber a candidat.

(Procurorul pe caz)

„Ce ține de donație, aici vreau să mă refer la faptul că persoane care au participat în grupul de inițiativă și în staff-ul electoral, au conlucrat cu noi și au făcut declarații. Ele era instrucționate de corpul de conducere al partidului cum să racoleze persoane, care nu aveau venituri, să semneze fals formularul de donație, în vederea faptului precum că au donat pentru acest partid”.

Tototodată, potrivit procurorului general, peste 195 milioane lei au fost alocate pentru finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor” în ultima perioadă. Banii erau transmiși dein Federația Rus, prin intermediul curselor regulate tur-retur în timp de 24 de ore, prin intermediul Aeroportului Internațional Chișinău, dar și prin punctele de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița și Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Chestiunea a fost examinată în absența Marinei Tauber și a avocaților săi, întrucât secretariatul Legislativului nu a recepționat o cerere prin care și-ar motiva absența de la ședință. Avocatul deputatei a declarat că acțiunile procurorilor de ridicare a imunității sunt ilegale și intenționează să acționeze în judecată.

La rândul său, anterior, șefa procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a menționat că a obținut documentele necesare de la Comisia Electorală Centrală și au fost audiați martori, care argumentează învinuirile aduse Marinei Tauber.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata