Tauber: „Suntem recunoscători României pentru ajutorul acordat, însă, uneori, UE își depășește atribuțiile”

Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, spune că formațiunea sa este recunoscătoare Guvernului de la București pentru finanțarea multiplelor proiecte sociale de la Orhei. În același timp, Tauber a calificat drept o „depășire a limitelor diplomatice” recentele declarații ale șefului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.

Marina Tauber a încercat în timpul unei emisiuni televizate să-l contrazică pe ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, privind investițiile europene în Republica Moldova. Tauber a dat de înțeles că banii europeni s-ar fura, iar Uniunea Europeană ar tolera acest lucru, notează Deschide.md.

„Recent, Peter Michalko a vorbit despre un miliard de euro investit în Republica Moldova. Eu merg foarte des prin sate și-i întreb pe oameni dacă au văzut vreo investiție. Ei spun că nu. Atunci mă întreb, în buzunarele cui este acest miliard de euro investit de UE? Noi avem un respect deosebit față de Uniunea Europeană, dar niciun reprezentat al unei alte țări nu ar trebui să se implice în politica internă a unui stat suveran și independent și dacă un reprezentat al UE depășește aceste limite, asta nu înseamnă că noi nu respectăm comunitatea europeană”, a spus Marina Tauber în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC21.

De cealaltă parte, Tauber s-a arătat recunoscătoare României pentru grădinițele din raionul Orhei renovate cu sprijin financiar de la București.

„Avem un dialog foarte constructiv cu ambasadorul României. La Orhei sunt multe proiecte finanțate de România și suntem extrem de recunoscători statului român pentru ajutor. Toți simpatizanții noști au viziuni diferite, unii preferă România, alții Federația Rusă, scopul nostru este să îmbunătățim viața oamenilor indiferent de preferințele lor geopolitice ”, a mai spus Marina Tauber.

Partidul politic Șor a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală în calitate de concurent electoral la alegerile din 11 iulie. Formațiunea va fi cu numărul 4 pe buletinul de vot.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata