Taxă pentru a vizita UE, din 2023

UE a anunțat lansarea mult așteptatului său sistem de scutire de viză, ETIAS, care va debuta în mai, 2023, deși ETIAS nu este același lucru cu o viză – este mai rapidă, se face online și nu necesită informații biometrice. Există totuși o procedură și un cost pentru obținerea acesteia.

Pentru toți ceilalți care intră în bloc dintr-o țară care anterior nu avea nevoie de viză, ETIAS va fi obligatoriu. Mișcarea afectează aproximativ 60 de țări, inclusiv SUA și Marea Britanie, care și-au pierdut libertatea de mișcare după Brexit. Nimic nu se schimbă pentru cei care anterior aveau nevoie de viză pentru a intra.

Autorizația ETIAS va fi valabilă pentru un număr nelimitat de intrări, timp de trei ani. Cu toate acestea, deținătorii trebuie să respecte regulile de imigrare și de depășire a șederii. În prezent, resortisanții terților nu pot rămâne mai mult de 90 de zile pe o perioadă de șase luni.

Șapte euro va costa acest act pentru cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani. Nu este încă clar dacă alții vor avea o rată redusă sau vor putea aplica gratuit.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata