Temperaturi de până la -12 grade, în această săptămână

Ultima săptămână din luna ianuarie ne aduce un pic de vreme autentică sezonului rece, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în continuare, și pe timp de zi vom avea valori termice negative.

Totodată, conform datelor actualizate ale sinopticienilor, marți, chiar dacă cerul va fi parțial senin, pe arii restrânse vor cădea precipitații sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare. Mai mult, bătăi de cap ar urma să ne dea și ceața, care se va forma în zonele joase sau cele înalte, precum și poleiul care se va așterne pe drumurile din țară. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări seara și dimineața.

Ce ține de valorile termice resimțite mâine, la Nord, acestea vor coborî până la -7 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de -6 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de -5 grade.

Și noaptea va fi mai frig, minima, urmând să oscileze între -11 și -7 grade Celsius.

Conform Serviciului Hidrometeorologic, vremea de afară atât termic, cât și atmosferic nu va suferi mari schimbări până joi, inclusiv. Ulterior însă, mai spun sinopticienii, ziua vom avea, din nou, maxime care vor urca până la +5 grade. Cerul va rămâne parțial senin, dar precipitațiile vor dispărea, în timp ce vântul va bate slab și moderat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata