Tendințe de îngrijorare în Marea Britanie, unde varianta indiană a Covid-19 a dus la înmulțirea cazurilor de infecție

Marea Britanie a înregistrat cele mai mari cazuri zilnice de coronavirus de la sfârșitul lunii februarie, sugerând că varianta Delta, care a fost detectată pentru prima dată în India, se răspândește pe scară largă în întreaga țară.

Cifrele guvernamentale au arătat că Marea Britanie a înregistrat 7.540 de noi infecții, cea mai mare creștere zilnică de la 26 februarie. Cazurile au crescut în ultimele săptămâni ca urmare a variantei Delta. Îngrijorarea este că creșterea va pune presiune din nou pe sistemul de sănătate.

Alte 123 de persoane au intrat în spital cu simptome legate de coronavirus, ajungând la 1.024. Numărul persoanelor care au murit după testarea pozitivă pentru COVID-19 a crescut cu șase, la un total de aproape 128.000 de decese confirmate.

Experții în sănătate speră ca lansarea rapidă a vaccinurilor să rupă legătura dintre cazurile noi și decesele. Până în prezent, o mare parte din persoanele infectate se află în grupurile de vârstă mai puțin vulnerabile, dintre care mulți nu au primit încă o primă doză.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata