Teste autorapide pentru COVID, aprobate de OMS

Autotestele rapide pentru Covid-19 sunt pe cale să fie desfășurate în întreaga lume.

Două companii, SD BioSensor din Coreea de Sud și Abbott din Statele Unite, au primit autorizația de urgență de la OMS pentru care depistarea precoce a pacienților. Rezultatele pot fi obținute în 15-30 de minute.

În plină campanie electorală, Donald Trump tocmai a anunțat distribuirea a 150 de milioane din aceste teste pe solul american, din care 50 de milioane „vor fi folosite pentru a proteja cele mai vulnerabile comunități”. El a promis că vor fi prioritari profesorii negri sau nativi americani, căminele de bătrâni și universitățile.

Cele mai sărace țări vor putea accesa 120 de milioane din aceste teste ieftine în următoarele șase luni, au promis și OMS, și partenerii săi, dar cu condiția ca fondurile să fie găsite. Sunt 5 dolari fiecare, deci este nevoie de 600 de milioane de dolari. Acestea sunt teste antigenice mai puțin precise decât testele obișnuite, dar care ar fi suficiente în timpul unui vârf de contagiozitate și utile în zonele defavorizate, așa cum a explicat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata