Țîcu: „Demisia lui Vlad Kulminski din funcția de vicepremier pentru Reintegrare ar fi motivată de „semnarea acordului catastrofal cu Gazprom”

Demisia lui Vlad Kulminski din funcția de vicepremier pentru Reintegrare ar fi motivată de „semnarea acordului catastrofal cu Gazprom, care ne-a băgat din nou în robia energetică a Rusiai și care a compromis cel puțin 5 ani viitorul european al Moldovei”, crede liderul PUN, Octavian Țîcu. Fostul deputat al blocului ACUM crede că, după plecarea lui Kulminski „aşteptăm şi cerem demisia lui Spînu, sperăm tot din motive personale şi familiale, ca să nu intrăm definitiv în bănuiala că guvernarea PAS joacă la două capete – se gudură pe lângă occidentali, dar face jocul ruşilor”.

„Dacă răspunsul este demisia lui Kulminski, atunci sunt clare câteva lucruri:
1. Kulminski a jucat rolul pionului de sacrificiu pentru semnarea acordului cu Gazprom. Al cui pion a fost vom afla în curând
2. În discuțiile avute cu Kozak la Kremlin, Kulminski a sărit calul şi a promis prea multe ruşilor, lucru care n-a plăcut partenerilor occidentali
3. Kulminski, împreunâ cu Spînu, se fac responsabili pentru semnarea acordului catastrofal cu Gazprom, care ne-a băgat din nou în robia energetică a Rusiei şi care a compromis pentru cel puțin 5 ani viitorul european al R. Moldova.
4. După plecarea lui Kulminski aşteptăm şi cerem demisia lui Spînu, sperăm tot din motive personale şi familiale, ca să nu intrăm definitiv în bănuiala că guvernarea PAS joacă la două capete – se gudură pe lângă occidentali, dar face jocul ruşilor”, a scris Țîcu.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata