Tot mai puține cazuri de infecție cu Covid-19 sunt raportate în Chișinău

Numărul bolnavilor de COVID-19 în municipiul Chișinău este în scădere. Informația a fost prezentată în ședința de astăzi a Primăriei Capitalei, unde șeful Direcției generale sănătate, Tatiana Bucearschi a mai precizat că, la ziua de astăzi, în spitalele din oraș erau internate 198 de persoane diagnosticate cu noul virus.

(Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale sănătate)

„Indicatorul de incidență este este în continuă scădere și sperăm că cu timpul vom trece de la Cod Roșu la Cod Portocaliu și încetul vom trece de această pandemiei. La ziua de astăzi erau internați 198 de pacienți COVID, dintre care 18 sunt în stare foarte gravă, 83 – în stare gravă, 83 – în stare medie și 14 – în stare ușoară.”

Astfel, ca urmare a scăderii numărului de pacienți testați pozitiv la COVID-19, autoritățile locale analizează posibilitatea ca și Spitalul municipal „Sfântul Arhanghelul Mihail” să revină la activitatea sa de bază.

(Ion Ceban, primarul general de Chișinău)

„Urmează să reconfigurăm numărul de paturi în municipiu și analizăm sistarea ca spital strategic a activității în spitalul „Sfântul Arhanghelul Mihail” și revenirea la abordarea și activitatea de până la COVID a acestei instituții spitalicești.”

Cu toate acestea, chiar dacă în capitală a scăzut indicatorul de incidență COVID-19, pericolul acestei pandemii nu a trecut, reatenționează Ceban, care astfel a făcut un nou apel la populație să se vaccineze contra coronavirusului.

 (Ion Ceban, primarul general de Chișinău)

„Reiterez rămânem în alertă. Suntem pregătiți de o posibilă nouă izbucnire a unui nou val sau apariția altor tulpini în acest context. Populația trebuie să știe că se poate vaccina oriunde și chiar dacă avem deja două luni de la demararea imunizării anti-COVID, chiar dacă avem vaccinuri suficiente, pe cifrele de vaccinare nu stăm foarte bine.”

Până acum, în municipiul Chișinău au fost confirmate peste 106 mii de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care circa 103 mii de persoane s-au vindecat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata