Toți membrii Consiliului Audiovizualului au fost demiși de Parlament

După modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale, întregul corp de membri al Consiliului Audiovizualului (CA) al Republicii Moldova va fi desființat. Acest lucru s-a întâmplat după ce șefa CA, Alla Ursu-Antoci, a prezentat un raport privind activitățile consiliului pentru anul 2020, dar acesta a fost respins de legislativ,

„Membrii Comisiei au constatat că Consiliul Audiovizualului nu s-a asigurat că furnizorii și distribuitorii de servicii media îndeplinesc cerințele pentru a asigura imparțialitatea, echilibrul și promovarea liberei formări a opiniilor asupra conținutului programelor audiovizuale, în special în timpul campaniilor electorale din 2020”, a declarat Comisia pentru Cultură, Educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Opoziţia a fost de partea Alei Ursu-Antoci, acuzând majoritatea parlamentară că subordonează departamentul.

Pe de altă parte, președintele parlamentului, Igor Grosu, a criticat activitățile CA, referindu-se la inacțiunea acestuia în perioadele electorale precedente.

„Avem două holdinguri – Plahotniuc și PSRM. Nu avem nevoie de astfel de instituții. Care este efectul controalelor dvs. dacă răul a fost deja făcut. Știți foarte bine câte minciuni se răspândesc la televiziune și radio, mai ales în contextul unei pandemii”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata