Transnistria: Două posturi noi ilegale au apărut la Varnița

Moldova condamnă poziția distructivă a părții transnistrene în cadrul Comisiei Unificate de Control și menționează că, în timp ce aceștia încearcă să distragă atenția Comisiei și a opiniei publice de la probleme acute, structurile de forță ale Tiraspolului își reiau acțiunile provocatoare în Zona de Securitate.

Pe trei februarie, în adiacentul stației de cale ferată Bender-2, a fost observat un post mobil ilegal „grăniceresc”. La 4 februarie, odată cu întrunirea Comisiei Unificate de Control, un alt asemenea post și-a făcut apariția la intersecția străzilor ce separă orașul Bender de satul Varnița.

În ceea ce privește implementarea unei decizii a Comisiei luate la 24 septembrie, anul trecut, pentru documentarea posturilor ilegale, instalate de structurile transnistrene sub pretextul luptei cu infecția Covid-19, au fost audiați șefii militari superiori delegați de părți în cadrul Comandamentului Militar Întrunit. Aceștia au raportat că sunt în căutare de soluții, dar progrese mari nu au înregistrat.

Delegația Moldovei atenționează că tergiversarea punerii în aplicare a acestei decizii la fel compromite mecanismul existent de pacificare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata