Transportatorii din Moldova trec la o nouă etapă de manifest și anunță că în perioada 7 – 9 februarie vor sista activitatea națională de transport pasageri

I-a ajuns cuțitul la os. După mai multe proteste, care însă nu le-au adus rezultatul dorit, transportatorii din Moldova trec la o nouă etapă de manifest și anunță că în perioada 7 – 9 februarie vor sista activitatea națională de transport pasageri.

Potrivit Asociației Patronală a Operatorilor de Transport Auto, decizia vine în semn de protest față de lipsa de reacție a Ministerului Infrastructurii la solicitarea APOTA de a majora tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară.

„Nu a revizuit proiectul de ordin privind aprobarea tarifelor, nu a renunțat la mecanismul ilegal de instituire a unui nou tip de act permisiv- acordul consiliilor locale de majorare a tarifelor, nu a prezentat calculele reale a mărimii tarifului la serviciile de transport, nu a aprobat actul prin care să stabilească mărimea tarifului la serviciile de autogară și nu a renunțat la protejarea schemelor ilegale din transport”, se mai arată în comunicatul Asociației.

Amintim că pe 28 ianuarie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat o scrisoare ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, în care solicită ca, în termeni restrânși, Ministerul să prezinte calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și a tarifului la serviciile de autogară, în caz contrar, transportatorii sunt gata să sisteze activitatea curselor regulate în semn de protest.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata