Trei rachete rusești care au lovit Ucraina au survolat și teritoriul Republicii Moldova, anunță Ministerul Apărării

În contextul atacurilor aeriene rusești din această dimineață asupra mai multor orașe din Ucraina, Ministerul Apărării informează că luni, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare ar fi identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Potrivit Ministerului Apărării, țintele respective ar fi parcurs următoarele direcții:

1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) — Rîbnița — Soroca — Moghilev Podolsk.

2. Ciornaia — Voronovka (Ucraina) — Rîbnița — Rudi (Soroca)

3. Ciornaia (Ucraina) — s. Popencu (Republica Moldova) — Cineșcăuți (Florești) — în direcția Ucrainei

Totodată, autoritățile informează că aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei. De asemenea, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA”.

„Țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării. Menționăm că Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime”, se mai arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata