Trei sectoare de drumuri locale, intră în reparație

Trei sectoare de drum local, cu lungimea de 36,5 km, care tranzitează localitățile mai multe localități din raioanele Telenești și Rezina vor fi reabilitate. Contractele de executare a lucrărilor au fost deja semnate de Agenția de Stat a Drumurilor.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, conform prevederilor contractuale, structura rutieră va fi reparată prin consolidarea straturilor de bază şi aplicarea îmbrăcămintei rutiere noi.

Totodată, siguranța rutieră urmează a fi îmbunătățită prin amenajarea intersecțiilor, aplicarea indicatoarelor rutiere, parapetelor metalice, stâlpilor de ghidare, precum și a marcajului rutier.

Contractul este parte a Proiectului de „Îmbunătățire a Drumurilor Locale”, iar valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 364 de milioane de lei.

Menționăm că reparația drumurilor, care are scopul de a asigura accesul către centrele de educație, sănătate și comerț a cetățenilor din zona respectivă, ar trebui să se încheie în 18 luni de la startul lucrărilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata