Trump își ia adio de la Casa Albă

Pe agenda lui Donald Trump din 20 ianuarie, o linie, și atât: plecarea la 8 dimineața spre Mar-a-Lago din Florida. Întrerupând 152 de ani de tradiție, cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite renunță la ceremonia de predare de la Washington. Dar, înainte de a pleca, Donald Trump a împărțit un videoclip de adio și chiar i-a urat succesului său succes, fără să-i menționeze numele.

”Stau în fața voastră, foarte mândru de ceea ce am realizat împreună. Am făcut ceea ce trebuia să facem și multe altele. Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administrație și ne rugăm ca aceasta să reușească să mențină securitatea și prosperitatea Americii. Le transmitem cele mai bune urări și dorim, de asemenea, să aibă noroc, un cuvânt foarte important”.

Așa cum se obișnuiește cu un președinte care pleacă din funcție, Donald Trump trebuie să ducă fie aplaudat în ultimele ore ale mandatului său, poate o sută de oameni. În ultimele luni, el i-a scutit pe colaboratori și rude, dintre care unii au fost condamnați în legătură cu ancheta privind posibila legătură între Rusia și echipa de campanie din 2016.

Cu videoclipul său de adio, Donald Trump încearcă să părăsească puterea cu demnitate, la două săptămâni după invazia Capitolului de către cei mai radicali susținători ai săi.

Dar ne vom aminti că nu i-a recunoscut niciodată victoria lui Joe Biden și că, de la Andrew Johnson în 1869, el este primul președinte care a evitat ceremonia de inaugurare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata