Trump propune amânarea alegerilor prezidențiale

Președintele SUA, Donald Trump, a propus amânarea alegerilor prezidențiale din SUA, care este programată pentru luna noiembrie a acestui an, potrivit unui anunț făcut de liderul american pe o rețea socială. El a legat necesitatea de a amâna alegerile de pandemia coronavirusului și pericolul votului fraudulos prin corespondență.

Conform Constituției SUA, numai Congresul poate amâna data votării. Alte trei legi federale din Statele Unite stabilesc o dată exactă și neschimbătoare pentru acest vot.

În situația actuală, dacă Colegiul Electoral, care asigură rezultatele alegerilor prezidențiale, nu se va exprima , termenul lui Trump va expira legal la 20 ianuarie, 2021.

„Eu nu-mi doresc această amânare. Eu vreau ca alegerile să aibă loc. Dar eu nu vreau să aștept trei luni și să văd că buletinele de vot lipsesc și că acest scrutin nu înseamnă nimic. Asta se va întâmpla”.

Alegerile prezidențiale din SUA sunt programate pentru trei noiembrie, anul acesta. Joe Biden și Donald Trump sunt considerații marii favoriți ai scrutinului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata