Ucraina anunță că negocierile privind soluționarea conflictului din Donbas nu mai pot avea loc la Minsk

Șeful delegației ucrainene în Grupul de contact trilateral pentru soluționarea conflictului din Donbas, Leonid Kravciuk, a declarat că negocierile pe această temă nu se vor mai desfășura la Minsk, astfel că părțile trebuie să caute o altă platformă de discuții – transmite RBC, citat de Rador.

Potrivit acestuia, este evident că Grupul de contact trilateral nu se va putea reuni la Minsk, deoarece avioanele ucrainene nu mai zboară în Belarus. „Pur și simplu, nu mai putem ajunge acolo. Astfel, având în vedere situația actuală, linia dictatorială și comportamentul pe care autoproclamatul președinte Lukașenko le demonstrează în mod ostentativ, este clar că nu putem lua în considerare noi discuții la Minsk. Este imperativ să căutăm o altă platformă.

Ne vom consulta și vom face propuneri tuturor, în primul rând OSCE, astfel încât să rezolvăm această problemă” – a afirmat Leonid Kravciuk. Acesta consideră că negocierile ar trebui să fie mutate din Belarus în Elveția sau în Finlanda. Amintim că, începând cu 26 mai, Ucraina a suspendat toate legăturile aeriene spre și dinspre Republica Belarus, după ce regimul condus de Aleksandr Lukașenko a forțat un avion Ryanair să aterizeze la Minsk, pentru a aresta un activist al opoziției aflat la bordul aeronavei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata