Ucraina: Cel puţin trei morţi în urma unor lovituri aeriene ruse în vestul ţării

Rusia a lansat un atac aerian la scară largă asupra regiunii Lviv din vestul Ucrainei şi a regiunii Volîn din nord-vestul ţării, provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor câteva zeci, au declarat oficiali ucraineni, relatează  Agerpres.

Trei oameni au fost ucişi şi mai mulţi spitalizaţi la Luţk după ce sediul unei firme a fost lovit, a anunţat pe Telegram Iurii Pohulîaiko, guvernatorul regiunii Volîn, al cărei centru administrativ este Luţk.

Regiunea Volîn se învecinează cu Polonia, ţară membră NATO, la vest.

În regiunea Lviv atacul aerian rusesc nu s-a soldat cu victime, potrivit informaţiilor preliminare, dar peste 100 de clădiri rezidenţiale au fost avariate, 500 de geamuri sparte şi terenul de joacă al unei grădiniţe distrus.

„Multe rachete au fost doborîte, dar au fost şi unele care şi-au atins ţinta în Lviv”, a postat primarul oraşului pe Telegram, adăugând că s-au dat ordine pentru evacuarea cel puţin a unui bloc de locuinţe în flăcări.

Andrii Sadovîi a postat o înregistrare video realizată în craterul din faţa unei clădiri cu mai multe etaje cu toate ferestrele distruse şi printre dărâmăturile a ceea ce părea a fi un loc de joacă.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat că au distrus 16 dintre cele 28 de rachete lansate de Rusia.

Anterior, guvernatorul regiunii Lviv, Maksim Koziţki, a declarat că „grupuri de rachete ruseşti” se îndreaptă spre regiunea sa.

Media ucrainene au relatat că potrivit informaţiilor iniţiale atacul de marţi a fost cel mai mare atac aerian asupra regiunii Lviv de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

Alerte de raiduri aeriene au fost emise pentru întreaga Ucraină timp de circa două ore la ora 02.00 (23.00 GMT).

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata