Ucraina interzice importul de carne și ouă de pasăre din Republica Moldova. Care e motivul

Autoritățile ucrainene anunță că au interzis importul în regiunea Dnepropetrovsk a cărnii de pasăre și a ouălelor din Republica Moldova și Chile. 

Mai exact, Administrația de Stat pentru Producția și Serviciul Consumator din regiunea Dnepropetrovsk a interzis importul de mărfuri din Chile și Moldova pe teritoriul regiunii din cauza detectării gripei aviare.

„Este interzis importul pe teritoriul regiunii Dnipropetrovsk din Republica Moldova ouă pentru incubație, păsări de curte, produse derivate (cu excepția produselor care au fost prelucrate printr-o metodă care garantează distrugerea agentului cauzal al bolii specificate). în conformitate cu Cerințele privind importul (expedierea) animalelor vii și a materialului lor de reproducere, produse alimentare de origine animală, furaje, fân, paie, precum și subproduse de origine animală și produse de prelucrare, prelucrare a acestora, aprobate de către Ordinul Ministerului Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei din 16.11.2018 nr. 553”, se arată în mesajul părții ucrainene.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata