Ucraina: Mai multe explozii au fost auzite la Kiev, după ce a fost emisă o alertă naţională de raid aerian

Mai multe explozii au fost auzite vineri dimineaţă în capitala ucraineană Kiev, după ce autorităţile au declanşat o alertă antiaeriană la nivel naţional, au declarat martori pentru Reuters.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, i-a îndemnat pe locuitorii capitalei ucrainene să stea în adăposturile antiaeriene până la trecerea pericolului. Oficialii de la Kiev au indicat că apărarea antiaeriană este în plină acţiune, transmite Agerpres.

„Explozii în oraş! Rămâneţi în adăposturi!”, a transmis Kliciko pe aplicaţia de mesagerie Telegram. Ulterior, el a specificat că fragmente ale unei rachete doborâte au căzut în spaţiul unui spital de copii din oraş, fără să provoace răniţi sau pagube.

Jurnalişti de la Reuters au auzit explozii la Kiev, dar nu au putut verifica imediat locul exact al acestora.

Televiziunea naţională ucraineană Suspilne a relatat că explozii s-au auzit în regiunile Vinniţa (centru) şi Hmelniţki (vest). Un oficial din Hmelniţki a anunţat că sistemul de apărare antiaeriană acţionează în aceste momente.

La ora locală 09:49 a fost anunţată o alertă aeriană în toată Ucraina după decolarea unui avion de luptă rusesc MiG-31K de pe aerodromul Savasleika (regiunea rusă Nijni Novgorod, circa 440 de kilometri est de Moscova), au transmis media ucrainene.

Deja la 09:59, forţele aeriene ucrainene au anunţat lansări de rachete hipersonice de tipul Kh-47M2 Kinjal în direcţia regiunii Kiev, potrivit Unian.

Alerta de raid aerian a fost declanşată în regiunile Jitomir, Vinniţa, Hmelniţki, Cernăuţi şi Ivano-Frankivsk, ai căror locuitori au fost îndemnaţi să se ascundă în adăposturi, conform agenţiei de presă ucrainene.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata