Ucraina: Parlamentul a aprobat desemnarea lui Rustem Umerov în funcţia de ministru al apărării

Parlamentul ucrainean a aprobat miercuri, cu o majoritate solidă, desemnarea lui Rustem Umerov (41 de ani) în funcţia de ministru al apărării, în plină invazie rusă, au indicat doi deputaţi ucraineni, potrivit AGERPRES.

Au total, 338 din cei 450 de deputaţi au aprobat candidatura lui Umerov, propusă de preşedintele Volodimir Zelenski, au indicat deputaţii Iaroslav Jelezniak şi Irina Gheraşcenko pe aplicaţia Telegram.

Reprezentant important al comunităţii tătare din Crimeea şi musulman practicant care are reputaţia de a fi un negociator abil şi discret, Rustem Umerov întreţine bune legături cu lumea musulmană.

„Acesta este cea mai înalt funcţie ocupată vreodată de un tătar din Crimeea”, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, a apreciat un consilier al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Serghei Leşcenko.

Precedentul ministru al apărării, Oleksii Reznikov, în vârstă de 57 de ani, a fost nevoit să renunţe la post după mai multe scandaluri de corupţie din interiorul Ministerului Apărării de la Kiev.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata