Ucrainenii achită din nou vinieta, la intrare în Republica Moldova

Autoritățile au decis revenirea la condițiile normale de efectuare a transportului din și spre Ucraina. Astfel, începând de marți, 10 ianuarie, toți posesorii de autovehicule neînmatriculate în Republica Moldova, care intră pe teritoriul țării noastre sau care îl tranzitează dinspre Ucraina vor achita taxa pentru folosirea drumurilor (vinieta).

Mai exact, vinieta presupune plata pentru folosirea drumurilor în general, întrucât în Republica Moldova nu există drumuri, tuneluri sau poduri private sau plătite separat.

O excepție de la regula privind plata taxei pentru pentru folosirea drumurilor, conform legii, sunt mașinile misiunilor diplomatice acreditate în Moldova, precum și acele mașini ai căror proprietari declară oficial reprezentantului serviciului vamal că importă un autoturism pentru import.

Lipsa documentului se pedepsește cu amendă, conform Codului Infracţional al Republicii Moldova. Amenda minimă în acest caz este de 2.250 de lei, iar Poliția de Frontieră nu va permite ieșirea din țară a mijloacelor de transport respective până nu se va prezenta dovada de achitare a vinietei pentru toată perioada aflării în Republica Moldova și a amenzii aplicate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata